måndag 8 februari 2010

Lars Ohly och döda soldater...

Två unga svenska soldater har blivit skjutna till döds i Afghanistan. Detta är naturligt väldigt tragiskt och mina tankar går till deras familjer.

Runo Johansson skriver klokt på sin blogg att Sverige måste ta sitt ansvar och vara med i FNs insatser för att bygga upp ett raserat land. Sex av sju riksdagspartier är för de svenska insatserna.

Vänsterpartiet med Lars Ohly i spetsen är emot. Lars Ohly är en av de svenska politiker som jag har minst respekt på grund av att han styrs av ideologi och bryr sig inte det minsta om hur verkligheten är beskaffad. Han ska trolla fram 200000 jobb i offentlig sektor, de som tjänar pengar ska straffbeskattas och på frågan hur detta skapar en grund för företagande och i längden mer välfärd har han inget svar på. Han är kommunist och tycker uppenbarligen att kommunismen har varit lyckosam eftersom han fortfarande tror på ett samhälle där arbetarna ska ta över och krossa kapitalet. Att hundratals miljoner människor har mördats av kommunistiska diktaturer är honom helt ovidkommande. För mig är det en gåta att någon kan tänka sig att lägga en röst på Vänsterpartiet och Lars Ohly.

Jag är övertygat om att Lars Ohly är inte emot insatserna i USA för att han tycker illa om att svenska soldater riskerar sina liv, utan hans motstånd grundar sig i ett djupt USA-hat. Allt USA står för är ondska och djävulskap. Jag skulle vilja veta hur Ohlys ideala värld ser ut? Är Ceauşescus Rumänien något som Ohly saknar? Eller DDR? Sovjetunionen? Hur tror Lars Ohly att Afghanistan ska kunna återuppbyggas utan FN-insatser? Tycker Lars Ohly att talibanerna ska få härja fritt, döda flickor som vill gå i skolan och utbilda terrorister?

Läs vad andra bloggare tycker: Magnus Andersson,Pophöger Erixon, Moderata perspektiv och Kent Persson.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du inte ihåg kapitalistiska offer över hela världen?

Seved Monke sa...

Anomym, varför är du anonym? Vågar du inte vara dig själv?

Och vad är det för kapitalistiska offer du pratar om? Menar du att kapitalismen står bakom systematiska utrotningar som kommunismen och nazismen? I så fall är du inte riktigt klok.

Mvh

Seved Monke

Niklas H sa...

Helt rätt, kunde inte sagt det bättre själv.

Elias sa...

Du hade en fil. dr i saklighet, inte sant? Mitt tips är att du läser på om Ad hominem inna du ger dig in i politiken.

Seved Monke sa...

Elias, mitt tips är du åker till Kuba för ett studiebesök innan du yttrar dig nästa gång.

Men tack för besöket på min blogg och lycka till i livet!

Mvh

Seved Monke