torsdag 25 februari 2010

Nu är det Björn Andersson(S) tur...

Nu är det Björn Andersson som skäller ut sin partikollega Damberg. Björn går under kategorin "socialdemokrater som föraktar hushållsarbete" och som kallar arbete i andras hem för pigavdrag. Jag förstår inte alls hur personer som Björn Andersson tänker? Varför är manligt arbete som att byta rör eller att byta fönster accepterat i hans värld men typiskt kvinnliga sysslor som att städa och tvätta något man föraktar?

Och varför spy galla över städning i hemmet när samma arbete utförs i alla andra lokaler? Vad är problemet? Uppriktigt sagt haltar logiken avsevärt.

Och alla dessa 11400 personer som jobbar i branschen, är det inte väldigt nedvärderande att kalla dem pigor? Och ännu märkligare blir det när Björn Andersson skriver att han själv har jobbat som städare. Om du nu blev så kränkt Björn, och kände dig som en piga, varför fortsatte du då städa i 17 år? Det måste varit väldigt betungande för dig. Mellan jag var 15 och 18 år städade jag på helgerna och jag var otroligt glad över att jag hade ett jobb och fick extra fickpengar. Jag kände mig inte kränkt en enda gång.

Men för all del, fortsätt att spy galla över dina partikamrater, fortsätt kränka de som är glada över att de har ett vitt arbete att gå till och lycka till i framtiden. Socialism är verkligen den kloka vägen att gå, det visar ju onekligen historien.

Läs vad andra bloggare tycker om RUT: Folkpartiet i Eslöv och Ramsus på Kungsholmen.

2 kommentarer:

Jessica Bagge sa...

Jag funderar lite på argumentet med utfall, dvs det faktum att det är personer med en viss årsinkomst som köper tjänsterna. Har det argumentet någonsin framförts när det handlar om ROT?

Seved Monke sa...

Nej, exakt Jessica. Verkligen en bra fråga.

Mvh

Seved