måndag 29 mars 2010

Självklart ska Förbifart Stockholm byggas!

Om Alliansen vinner valet i höst kommer Förbifart Stockholm att byggas. Alla som kör bil i Stockholm vet hur hopplöst det är, köerna är fruktansvärda. Vänsterpartiet säger blankt nej, de vill ha tunnelbana. Miljöpartiet skriker nej, de avskyr bilar. Vad är problemet med miljöpartister och bilar? Var gärna skeptiska till de drivmedel som inte är bra för miljön men vad är det för fel på en bil som drivs av ett miljövänligt bränsle? Hur ska människor som bor utanför städerna i er värld? Och hur kan ni bli så upprörde när nästan hela tunneln går under marken? Vad är det ni inte är nöjda med?

En röst på Ohlyansen innebär med andra ord decennium av trafikkaos, en röst på Alliansen kommer innebär att Stockholms trafiksituation blir betydligt bättre.

Läs mer vad andra skriver om detta: Mark Klamberg, Lotta Edholm, Gustav Andersson, Per Ankersjö, Johan Hedin, Per Pettersson, Rasmus Jonlund och Mats perspektiv.

1 kommentar:

Bengt sa...

Problemen med privatbilismen är många fler än bara drivmedel. Motorvägstunneln under Drottningholm är ju tänkt att lösa ett trängselproblem. Det vill säga den trängsel som bilismen orsakar oavsett drivmedel. Frågan om förbifarten handlar snarare om huruvida det är effektivt att fler Stockholmare tar bilen till jobbet med tanke på hur stor yta bilarna tar. Det sitter i snitt 1,2 personer i varje bil i Stockholm. Skulle dessa åka tåg till jobbet skulle stora ytor frigöras till handel, och boende. Denna utbudschock skulle gynna tillväxten.