torsdag 1 april 2010

Dagens aprilskämt och Internet

DN försöker idag lura oss. Man påstår att FN i framtiden ska ge varje land en surfkvot vilket skulle innebära att människor möjlighet att surfa på nätet skulle begränas å det grövsta.

Det som, trots skämtet, är lite obehagligt, är att många skulle säkert tycka att det var bra. Efter Bjästahysterin använder många nätet som syndabock. De menar att med mindre surfande skulle skulle färre barn bli mobbade på Internet. Varför förstår inte många människor att det handlar om att prata med unga människor och förstå hur dom använder nätet. På samma sätt som att man som vuxen bör säga åt barn och unga att dom inte ska slåss på skolgården måste vuxna berätta för unga att man inte är elak mot andra på nätet. Det stora problemet. som jag ser det, är i grunden att många idag inte alls förstår att nätet är en självklar del av ungas liv och kommer att förbli så.

Varför är många i de äldre generationerna så rädda för att använda sociala medier? Vad är det som gör att folk tycker att allt nytt är obehagligt? Varför inte prova sig fram och upptäcka att nätet ger fantastiska möjligheter?

Inga kommentarer: