torsdag 8 april 2010

Låt människor bli gamla tillsammans

En av mina stora förebilder i Folkpartiet är Barbro Westerholm, hon står alltid på de svagaste sida. För henne är sexuella minoriteters rättigheter lika självklara som äldre och handikappades rättigheter. Förra Prideparaden när jag var ansvarig för FPs sektion i paraden så gick Barbro och bar vår HBT-liberaler-banderoll under hela sträckan. Jag frågade henne flera gånger om hon ville att någon skulle byta av henne men för henne var det otänkbart. Hon ville bära banderollen och visa de 500 000 människor som såg paraden att hon tycker att alla människor är lika mycket värda.

Idag har Barbro Westerholm tillsammans med Jan Björklund presenterat en rapport som visar att bara 44 av Sveriges 290 kommuner kan garantera att äldre par får bo tillsammans under sin ålderdom. Detta är sorgligt. Skulle inte vi i Sverige kunna garantera att äldre människor som älskar varandra ska få bo tillsammans sina sista år? Nu går flera ministrar ut och och säger ifrån och detta är bra. Om inte kommunpolitikerna tar sitt ansvar måste nya lagar stiftas som ger äldre denna rätt.

Många andra är upprörda, läs vad dom tycker: Lotta Edholm, Hans Åberg, Linnea Darell, Rasmus Jonlund, Mark Klamberg, Carina Boberg, Per Petterson och Mattias Lönnqvist.

Niklas Frykman, Mathias Sundin och Annika Beijbom skriver om detta ur ett lokalt perspektiv. Runo Johansson är också arg.

Inga kommentarer: