tisdag 4 maj 2010

Vad har Socialdemokraterna mer att komma med än tom retorik?

Socialdemokraterna har i mer än tre års tid anklagat Alliansen för att driva en kall omänsklig politik. När de nu presenterar sin skuggbudget accepterar dom 95 procent av Alliansens skattesänkningar. Vad handlar detta om? Tror inte de grönröda på sitt eget mantra, att höjda skatter skapar mer jobb?

Beträffande höjd skatt, varför anklagar socialdemokraterna Alliansen för att inte ha sänkt skatterna tillräckligt för pensionärerna? Vill socialdemokraterna sänka skatterna?

Och angående fastighetskatten, som de grönröda vill återinföra, i SvD kan du läsa om en man som de senaste tre åren betalat 6000 kr per år i fastighetskatt, men innan 2006 fick han betala 58000 kr per år. 58 000 kr per år! Ska socialdemokraterna tvinga pensionärer i hans situation från sina hem? Och på vilket sätt gynnas de av att få 300 kr mer i månaden? Snacka om cynisk politik.

Beträffande RUT. Vad är det frågan om? Varför är det fel att människor jobbar hemma hos andra människor? Varför är det ok att göra ett skatteavdrag om en person, läs man, sätter in ett nytt fönster men inte om en annan person, läs kvinna, putsar samma fönster. Tiotusentals fler människor jobbar inom städbranschen på grund av införandet av RUT-avdraget och dessa personer, till största del kvinnor, vill sossarna göra arbetslösa eller tvinga ut på en svart marknad. Är detta att minska klyftorna?

Efter att ha sett debatterna mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin så blir det så otroligt uppenbart att socialdemokraterna inte har någon egen politik för att skapa mer jobb. Och de flesta borgerliga väljarna borde idag vara ganska nöjda. Den politik som Alliansen har drivit har till mycket stor del accepterats av oppositionen. Detta är bra för Sverige.

Vad valet i höst kommer att handla om är vilket av blocken som kan presentera den mest trovärdiga framtidsvisionen för Sverige.

I nyhetsflödet: SvD och DN.

Mary X Jensen och Kent Persson konstaterar efter de grönrödas skuggbudget, att ja, Alliansen kommer att bli omvald. Varför rösta på kopian när kopian har accepterat originalets skattepoltik och anpassat sig till den övriga politik som drivits sedan 2006?

Läs vad andra bloggare tycker om sossarna skuggbudget: Runo Johansson, Sörliden, Altenberg, Liberala Anna och Kjellberg.

Inga kommentarer: