onsdag 28 juli 2010

Inget svar från Carina Hägg (S) än...

För några dagar sedan skrev jag ett mejl till socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg där jag frågade henne om surrogatmödraskap. Jag la också ut mina frågor här på min blogg (se mitt förra inlägg) så att hon kan svara här om hon läser. Än har jag inte fått något svar, så jag skrev ett nytt mejl idag.

I går skrev Carina ett långt inlägg på sin blogg om Pride, så det verkar inte som hon är bortrest eller så. Tyvärr finns det inte någon kommentarsfunktion på bloggen så jag kan inte ställa frågan där. Jag återkommer. Jag är verkligen nyfiken på hur Carina resonerar. Hon har ett extremt patos och skriver om alla människors lika värde och möjligheter att delta i det demokratiska samhället samtidigt som hon totalt fördömer surrogatmödraskap och vill omöjliggöra för homosexuella att skaffa barn via en surrogatmamma Hon menar att det handlar om att köpa en kvinnas livmoder. Att kvinnan i sig skulle ha en egen vilja och ett fritt val att bära någon annans barn är enligt Carina helt uteslutet. Är det så Carina? Hur kan du så kategoriskt uttala dig om alla dessa kvinnor som kan tänka sig att bära någon annans barn?

Amanda Brihed vill också höra vad du har att säga.

2 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Hon skriver samma sak på politikerbloggen: http://www.politikerbloggen.se/2010/07/28/34584/

Tror tyvärr inte man får något svar där heller, om man skulle ställa en fråga. Hon verkar ha en väldigt megafon-aktig syn på sociala medier, där hon inte verkar intresserad av dialog.

Tyvärr, eftersom det ofta kan bli ett intressant samtal mellan två personer med olika uppfattning i en fråga.

Seved Monke sa...

Ok, tack för länken Mattias.

Frågan är vad hon gör i riksdagen om hon inte vill kommunicera med folk?

Mvh

Seved