torsdag 19 augusti 2010

Om Ilja Batljan, efterkonstruktioner och butlern i tunnelbanan...

Idag kan man läsa i tidningen Stockholm City hur Ilja Batljan (S) talar sig varm om butlertjänsterna som socialdemokraterna lanserade tidigare i veckan. Sällan har ett förslag blivit så sågat av så många människor. Nu några dagar efter så säger Batljan att ordet butler inte var ett felval utan att det var genialiskt, för det ledde ju till så mycket uppmärksamhet. Detta är såklart en efterkonstruktion men på ett sätt har naturligtvis Batljan rätt, sällan eller ens någonsin, har ett politiskt förslag fått så mycket negativ publicitet.

Hur som helst. I denna artikel i City, där Batljan förklarar hur genialiskt det är med hushållsnära tjänster, en Rut, helst manlig, i tunnelbanan, istället för hemma hos människor, så avslutar reportern med att fråga vilka tjänster Batljan själv skulle vilja använda sig av om denna butler blev verklighet? På detta svara Batljan att han skulle tycka det vore fantasiskt om han kunde få hjälp med att byta däck på bilen!

Vän av ordning frågar sig om han ska ta ner bilen i tunnelbanan via rulltrappan, den vanliga trappan eller hissen? Och framför allt blir det uppenbart hur desperat och oigenomtänkt detta märkliga utspel från socialdemokraterna i Stockholm var?

2 kommentarer:

Hans Åberg sa...

Byta däck på bilen, i tunnelbanan!? Varför inte passa på och tvätta bilen samtidigt? Etiketten TUT blir bara mer och mer talande.

Seved Monke sa...

Ja, roligt Hans! Tut i tunnelbanan istället för Rut!!!!

Mvh

Seved