torsdag 16 september 2010

Vill du rösta på ett rasistiskt parti?

I SvD skriver två danskar om hur Dansk Folkeparti har förändrat det politiska samtalet under de senaste åren. Att demonisera och spotta på muslimer som grupp har blivit vardagsmat i Danmark. Jag har själv bott i Danmark och mina vänner därifrån berättar att många av deras bekanta idag är öppna rasister. Det är inget man skäms över och något som många danskar inte ens reflekterar över.

Jimmie Åkesson ser naturligtvis upp till Pia Kjaersgaard, Dansk Folkepartis partiledare, och hyllar henne som ett ideal. Hon har ju genom sin hets och hatpropaganda mot muslimer lyckats göra Danmark till det rasistiska land som det idag är.

I Sverigedemokraternas värld står det svenska rena vackra mot det utländska fula muslimska. Det är denna polemik som ger SD existensberättigande. Därför bygger dom hela tiden på myten om att alla invandrare är onda och alla svenskar är goda. De vill av taktiska skäl inte prata om ras eftersom de vet att de skrämmer iväg väljare utan talar istället försåtligt om kulturella skillnader.

Det finns en miljon invandrare i Sverige. Människor som har kommit hit och som bidrar till välfärden i vårt land. Men precis som det finns svenskfödda svenskar som är arbetslösa finns det invandrade svenskar som inte har några jobb att gå till. Det är ett problem för alla som lever i ett utanförskap och våra politiker måste göra vad som kan för att fler människor kommer in på arbetsmarknaden. Nyamko Sabuni (FP), som är integrationsminister jobbar med dessa frågor dagligen. De som kommer hit måste lära sig språket och sedan skaffa sig ett arbete. Det är så vi löser de integrationsproblem som finns. Men lösningen är inte att måla ut en hel grupp människor som våldtäktsbenägna kvinnomisshandlare. En sådan politik leder bara till mer hat, mer våld och i längden ett mycket otrevligt samhälle att leva i.

Låt er inte luras av Jimmy Åkessons fina kostymer och fina ord om att han värnar om Sverige. Det Sverige han vill ha är delat i två, fullt av hat och rasism och kommer inte att leda till något annat än att de problem som finns blir större.

Frågan du ska ställa dig är om du vill ha det som i Danmark? Vill du att rasism ska florera fritt i samhället? Vill du att människor som kommer hit behandlas olika än de som är födda i landet? Och vill du verkligen lägga din röst på ett parti som drivs av en enda fråga, hatet mot invandrare?

5 kommentarer:

Michael Gajditza sa...

En liten lustifikation i sammanhanget.

Under 1800-talets andra hälft då massor av svenskar flyttade till Amerika så flyttade människor i södra Sverige, som inte hade råd med biljetten till USA, istället till Danmark.

Där kom svenskarna att utmärka sig, enligt dåtidens danskar, genom att vara särskilt begivna på brott. De pekades ut i så pass stor omfattning att svenskar fick en egen kolumn i Köpenhamns brottsstatistik.

Vad vet jag, det kanske var en särskild svensk gen för de ansågs även vara begivna på sprit i en sällan skådad omfattning.

åsa johansson sa...

Håller med dig. En värld full med hat och sorg skulle inte leda någonstans als. Det är ju förutsägbart att en värld med stor rasism och brist på respekt till allt sorts folk - utom sina "egna" skulle stå på en och samma plats och stampa, alltså inte komma någonvart. Jag tror och anser att man har nånting att lära från alla människor man möter på, från deras snedsteg eller hur dom har lyckats med något. En hudfärg eller ett språk säger så mycket som ingenting om människan i sig. Det finns lika många svenska som det finns utländska som sitter med underliga värderingar och som gör hemska beslut kring allt vad livet gäller. Det handlar inte om hur du ser ut, utan om vem du är. Hur din uppfostran har format dig och hur dina medmänniskor har lärt dig. Ditt ursprung ska inte få dig att verka mindre värd.

eliminar estrias remedios caseros sa...

This is the best post on this topic i have ever read.I am really very impressed with the blogging

morange sa...

True Religion jeans outlet
True Religion outlet
True Religion
True Religion
true religion men coat
true religion men jean clothes
chaussures pas cher

true religion men jeans
true religion mens short jeans
true religion men short T shirt
true religion womens oat
true religion womens jean skirt
sac louis vuitton

morange sa...

Supra Shoes

Supra Skytop Shoes

Supra Vaiders Shoes

Supra Skytop Shoes Outlet

Supra Shoes for sale

skytop supra shoes

supra shoes skytop

supra shoes online

supra shoes for cheap

where can i find supra shoes

where can i get supra shoes

where to get supra shoes

where to find supra shoes