torsdag 6 augusti 2009

LAS


Angående LAS, Lagen om anställningsskydd. Personer till vänster är ute och cyklar. Ni tror att LAS skapar trygghet för att man får vara kvar på samma fabrik eller på samma klinik i hela sitt liv. Jag tror precis tvärtom, att det skapar massor av tristess och lathet. Man behöver inte anstränga sig på sitt jobb, man behöver inte ta några initiativ. Kreativiteten förstörs. Det passiviserar människor. Varför ska det vara så svårt att förstå. En öppen arbetsmarknad där folk kan byta är något positivt för vårt samhälle.

Och LAS stänger ute unga människor från arbetsmarknaden. Ni vänsterpartister, som säger er slåss för unga människors rätt till jobb, vakna upp! Ni lever i en drömvärld som inte finns.

3 kommentarer:

Bex sa...

Kan bara hålla med. Tyvärr verkar det inte bara vara vänsterflocken som kramar LAS; regeringen verkar inte heller vilja göra något åt den.

Knapsu sa...

Behöver man folk så anställer man, men arbetsgivarna är för fega och snåla.
Ungdomarnas problem är att de är timanställda daglönare som inte omfattas av LAS och därför är de första som får gå vid nedskärningar.

LAS stänger inte ute ungdomarna från arbetsmarknaden, det gör arbetsköparen.

Seved Monke sa...

Håller helt med Bex, det är beklagligt.

Knapsu, du har fel. Det handlar inte om feghet eller snålhet. Att heltidsanställa en person kostar väldigt mycket pengar. Du förstår uppenbarligen inte vad företagande handlar om. Ditt perspektiv är verklighetsfrånvänt. Unga människor får inte jobb för att marknaden är så orörlig. Ge unga en chans genom att ändra på regelverket istället för att lägga skulden på företagarna.

Mvh

Seved