söndag 2 augusti 2009

Pride nästan slut


Pride är nästan slut, i alla fall för mig. Ska bara hämta folkpartiets grejer i tältet och köra dem till kansliet. Det har varit intensivt men jättekul. Våra seminarier var bra och välbesökta, vädret var helt ok förutom när den lille norrmannen som vann schlagertävlingen skulle sjunga, då öppnade sig himlen och nästan dränkte schlagerhomosarna som tappert stod kvar.

Det var också kul att min strejta barndomsvän Henrik som är snickare kom upp till Stockholm denna helg och och hängde med oss i parken. Han hade jättekul.

Vi hade (äntligen) fått tillräckligt med pengar för att ha ett fint tält inne i Pridepark. I vanliga fall brukar det vara väldigt stökigt och massor med informationsblad överallt. Vi valde i år att hålla det enkelt och då hölls det också rent.

Paraden var också bra. Vi hade en fin veteranbil och alla var glada. Nyamko Sabuni, Lotta Edholm, Barbro Westerholm och flera andra av våra folkvalda gick med i tåget. Och Alexander Bard såklart.

Nästa år ska jag lobba för att det finns en sektion som heter "Stolta heterosexuella". Då kan alla ni som står och tittar på istället gå med i paraden, ni slipper "bekänna färg" och gå under till exempel arga anarkisters banderoll. För vi vill att ni ska gå med, det handlar om mångfald, acceptans och tolerans. Detta rör alla människor inte bara HBT-personer. Och visst ser de som går i paraden ut att ha mycket roligare än de som bara står och tittar på. Så häng med nästa år!

Inga kommentarer: