måndag 22 mars 2010

Varför förtrollas av Maria Wetterstrands charm?

Maria Wetterstrand och MP tuffar på som aldrig för och är populärare än någonsin. Det andra språkröret Peter Eriksson uppfattar jag som en slipad men uttråkad populist. I mitt tycke har han varit politiker alltför länge och han borde ta en time-out för att komma igen med ny energi. Personligen tycker jag att MPs framgångar är bättre än att Lars Ohly och hans totalt verklighetsfrånvända partikamrater stiger i populariet. Men det är onekligen lite problematiskt att om man lägger sin röst på MP så betyder det att man röstar för en allians där vänsterpartiet ingår. På valdagen kommer många att ha detta i åtanke. Vill vi ha mer socialism i Sverige? Jag är övertygad om att så inte är fallet.

Maria är snygg, vältalig och har lärt sig säga de rätta sakerna. Ni vet, att kärnkraften ska "fasas ut", hon kan inte säga när, men den "ska ersättas när möjligheten finns..." Man ska "satsa på miljövänliga alternativ, vi måste ha mer sol- och vindkraft". Detta låter ju väldigt bra, men hur ska miljöpartiet nå sitt drömsamhälle? Hur mycket kommer skatterna att höjas och hur mycket kommer den ekonomiska utvecklingen i Sverige hämmas om MP ska sätta agendan? Kommer det att kosta mer än det smakar?

Detta tycker jag man måste tänka på som väljare. MP är för 30-timmarsveckor för alla. Man vill att bensinen ska kosta 15 kr per liter. Man är emot alla former av betyg? Peter Eriksson ville att skattebetalarna skulle gå in och stötta SAAB med miljarder men han vill inte ha någon ringled för biltrafik runt Stockholm. Samtidigt så blev han upprörd när staten gick in med pengar för att stötta SAS. Är det något som förstår vad Peter Eriksson och MP faktiskt vill?

Jag kan förstår att Maria Wetterstrand är populär just nu. Alla pratar om klimathotet och Maria får vara galonjsfigur för svenska folkets dåliga samvete. Media gillar henne, hon passar i dramaturgin som den unga snygga tjejen som vill rädda världen samtidigt som hon gång på gång utklassar tanten Mona Sahlin i popularitetsmätningar. Men som väljare bör man sätta sig ner och läsa igenom MPs partiprogram och läsa vad det är för politik de vill driva igenom istället för att falla för Wetterstrands vältajmade charmoffensiv.

Inga kommentarer: