torsdag 10 september 2009

Mördare, Jan Myrdal och Forum för levande historia


Forum för levande historia öppnade igår utställningen "Middag med Pol Pot", som tar upp frågan om hur de vidriga folkmord som skedde i kommunismens namn i Kambodja. Diktaturregimen lyckades mörda en femtedel av befolkningen. Tyvärr hinner jag inte gå dit idag, men jag ska se utställningen så fort som möjligt.

Jan Myrdal känner sig mobbad. Uppenbarligen är han imbecill. Det enda normala vore att han kände skam, precis som Birgitta Dahl och andra i ledande befattningar som ignorerade mördandet och hyllade socialismen borde skämmas. Åsa Linderborg på Aftonbladet är uppenbart lika förvirrad.

Jag kan inte låta bli att fascineras över att människor än idag hyllar kommunismen. Hur många fler ska innan ni inser att det ni hyllar leder bara till mord och utrensningar. Och sluta hylla Kuba, det är ett skitland. Jag har aldrig mött så mycket frustration och rädsla som hos kubanerna. Det äcklar mig att ni sitter i en välmående demokrati och bryr er inte om att människor fängslas, mördas och förtrycks.

Andra liberala bloggar: Björn Brändevall, Madeleine Sjöstedt, Att dricka liberalt och Fredrik Malm.

21 kommentarer:

Hogrelius sa...

Det här skrev jag här om dagen! Själv satt jag i FiB styrelse när det begav sig. När vi valde ny chefred. så gjorde han ett utmärkt rep. från Kambodja med intervjuer av överlevande osv. Han fick sparken på något konstigt sätt,jag fick inte vara med och fatta beslutet. Då avgick jag eftersom jag hade insett Pol pot eländet. Myrdal drog i spakarna trots att han inte satt i styrelsen.Jag blev mycket illa behandlad men det fanns de som också gick ur då. La 15 år av mitt liv åt denna tidning som inte kunde tåla att publicera sanningen!

Jag har ikväll kollat på Kristallen över nätet. Svt är verkligen på hugget när det gäller tekniken men omdömet är det si och så med ibland.

Jan Myrdal dyker upp som prisutdelare och jag tror inte det är sant. Vi lever i ett konstigt land har jag då och då låtit undslippa mig i dessa spalter. Jan Myrdal är mannen som har försvarat Stalins rättegångar där mängder av kommunister i trogen tjänst dömdes till döden. Han har med andra ord även försvarat fångläger, Stalins samarbete med Hitler, Pol Pot regimen med miljoner döda, massakern på Himmelska fridens torg i Beijing, osv...

En kommunist spelar i samma division som en nazist. Bägge dessa ytterligheter försvarar alltid offer. Offer för den goda sakens skull.
De hävdar alltid att de utför sitt hantverk för det goda och skiter i hur många döda de lämnar efter sig.
Våra skrivbordsmördare av bägge sorter sitter här i Sverige och berömmer sina gelikar i andra länder.

Sverige har alltid haft en förmåga att bara se nazisters illdåd. Kommunisterna klarar sig undan av någon anledning.
Inte fan kommer någon på tanken att låta någon överlevande nazze stå där på Kristallen och dela ut pris! Däremot kan en kommunist stå där och alla applåderar och flinar med.

Människoliv som tas av daga frågar inte efter om bödeln är varken det ena eller det andra. Röd som brun bödel utför samma avskyvärda hantverk.

De som applåderar bödelns hantverk borde för länge sedan haft rött kort i alla offentliga sammanhang.

Seved Monke sa...

Hej Bo,

Tack för ditt inlägg på min blogg.

Visst är det absurt att man än idag försvarar och förnekar om vartannat. Jag tycker det är tragiskt.

Men vi måste hålla debatten levande. Folk glömmer fort och historielösheten är ett jättestort problem i Sverige.

Mvh

Seved Monke

Lena L sa...

Förutom utställningen rekommenderar jag att du läser på om Kambodja och inser att det är fler än vänstern som behöver skämmas.

USA släppte närmare 3 miljoner ton bomber över Kambodja och dödade hundratusentals civila innan Pol Pot tog över.

Sedan Pol Pot fördrivits av Vietnam fick han och röda khmererna en fristad i Thailand där han kunde återuppbygga sitt mördargäng. USA gav sitt tysta medgivande till detta och motarbetade aktivt varje försök att ställa massmördarna till rätta ända in på 1990-talet. USA, Kina mfl. såg till att Röda khmererna fick forsätta att representera Kambodja i FN i åratal.

Martin Ängeby sa...

Lena L,

Menar du att massmordet inte var så farligt eftersom det finns andra som också är skurkar?

Var Hitler en bättre människa för att Stalin också av massmördare?

Lena L sa...

Martin Ängeby

Nej, tvärtom. Jag menar att massmord är ett fruktansvärt brott och anser att ALLA massmördare ska ställas till svars, inklusive amerikanska sådana. Men du kanske menar att de ska ha frikort?

Anonym sa...

Bra och intressant kommentar, Hogrelius. Kommunister och nazister spelar förvisso i samma division. Båda dessa totalitarismer står i motsatsställning till demokratin. Det gör också islamismen, och idag återfinns USA-, Israel- och de allmänna västhatarna på islamismens sida. Är historien på väg att upprepa sig ?

Martin Ängeby sa...

Lena L,

Det är ingen som har förespråkat frikort här.

Martin

Anonym sa...

Föga märkligt men ytterst beklagligt och tyvärr tycks det vara mänskligt. När Tysklands raslagar kom under 30-talet skyggade många, som när USA:s tortyr kommer i ljuset idag eller när Israels otaliga övergrepp diskuteras. Den tidigare idealstaten var motsatsen till det man trott.

Flertalet svenskar som naivt trodde på Pol Pot efter USA:s bombmattor över Kambodja ändrade ändå åsikt när ohyggligheterna blev uppenbara. Flertalet gamla Israel-kramare tycks opåverkbara mer än 60 år efter den etniska rensingen i Israel.

Bör inte nästa utställning skildra sionistförnekarna och den mediabild de lyckats ge i Sverige?

Anonym sa...

Brunvänstern förnekar sig inte. Om någon kritiserar Kambodja under Pol Pot så kritiserar de USA. Om någon kritiserar Iran så kritiserar de Israel.

Varför denna ständiga ovilja att diskutera sakfrågan?

Seved Monke sa...

Lena, menar du att USAs övergrepp förringar kommunistmorden?

Ni vänstertokar försöker alltid komma dragande med andra brott istället för att sopa framför egen dörr. Det är ynkligt.

Seved Monke

Seved Monke sa...

Lena, ställ vilka du vill till svars om du anser att de har begått brott. Det står dig fritt att göra det när som helst.

Men hoppa inte på mig för att jag uppmärksammar kommmunisens vidrigheter. Det blir bara patetiskt.

Seved

Lena L sa...

Seved

Ursäkta? Men har jag hoppat på dig? Och varför i all världen kallar du mig vänstertok? Jag har minsann rensopat framför min egen dörr kan jag upplysa dig om.

Nej, jag menar verkligen inte att USAs "övergrepp" ursäktar några folkmord. Hur står det till med läsförmågan?

Att du benämner 3 miljon ton bomber med det eufemistiska uttrycket "ett övergrepp" inger mig dock obehagskänslor.

Anonym sa...

Det är alltid så besynnerligt när historielösa personer ska försöka förklara historia...

Röda Khemernas terror var förfärlig och kan inte ursäktas. Men förklaras. Världen är inte svart och vit, den är olika nyanser av grått. Och USA är icke utan skuld!

När Japan kapitulerade i augusti 1945 låg Indokina under japans ockupation. Fransmännen tog omedelbart över sin gamla koloni. Miss #1.

Under ytan fanns en gedigen motståndsrörelse som nu vände sig från Japan och mot Frankrike. Under striderna mot fransmännen blev den allt mer kommunistisk. Ho Chi Minh blev ledare med en hemmagjord variant på kommunismen.

När Frankrike kapitulerade vid Dien Bien Phu frodades dominoteorin i USA. Faller sydostasien är snart världsrevolutionen på g...
Miss #2.

Idokina delas i fyra delar, detta pga att ett tänkt val ansågs kunna ge en socialistisk seger.
Miss #3.

USA börjar stötta en hyperkorrupt general, en rikigt ful diktator.
Miss #4.

General Thieu hatas både i nord och i syd. FNL växer till sig pga missnöje med militärdiktaturen. USA fortsätter sitt stöd.
Miss #5.

Eftersom kriget på marken går knackigt börjar USA terrorbomba utan dess like. Vi snackar 8 000 000 000 kg bomber, 8 miljoner ton! 3 gånger så mycket bomber som släpptes under Andra Världskriget. 300 ton explosiver för varje människa i Vietnam. Plus massor av "nasty stuff" typ napalm och Agent Orange.
650 000 vietnameser lider fortfarande av dioxinförgiftning, ganska många. Det finns bilder om man Googlar på Agent Orange. Inget för nervklena, dock...
Miss #6.

När Lon Nol, en ganska sunkig diktator tar makten i Cambodja
1970, får han snabbt stöd från USA.
Miss #7

För att Laos och Cambojda eventuellt kunde hysa Vietcong (vilket de troligtvis inte gjorde i någon större utsträckning) såg USA till att även bomba dessa länder riktigt ordentligt. 3 miljoner ton bomber fälldes över Cambodja.
Miss #8.

Röda Khemerna, som startade 1968, hade ett mycket svagt stöd i Camboja, närmast föraktade. Hatet mot Lon Nol och USA gjorde att de fick medlemmar. När stödet från USA för Lon Nol och lillbrorsan Lon Non falnade tog Röda Khemererna snabbt över makten.
Miss #9.

Vi vet fortfarande inte hur många civila som dödades av USA:s bomber (Cambodja var aldrig officiellt i krig med USA, nb) gentemot Röda Khemernas illdåd.
Man vet att mellan 1 400 000 och
3 000 000 av Cambodjas befolkning dog mellan 1973 och 1979. Det troligaste dödstalet ligger runt
2 200 000.
Man vet att minst 200 000 avrättades på direkta order. Troligast handlar antalet avrättade på runt 740 000, resten svalt ihjäl.
Men vet också att mellan 38 och 60%av Cambodjas yta påverkades av växtgiftet Agent Orange, en riktigt otäck soppa baserad på extremt cancerframkallande dioxiner. Skörden slog fel i något decennium...

Så min vän - världen är varken svart eller vit - den har olika gråa kulörer. Röda Khemerna var vidriga, det är vi alla överens om. Men hur stor var USA:s skuld? Hur många dog av USA:s bombningar? Någon måste rimligtvis ha träffats när det handlar om runt 10 miljoner bomber (500 kg explosiva varor per kambodjan) - och hur mycket av hungerkatastrofen måste skyllas på Agent Orange? Säg att en tredjedel av landets åkrar inte kunde få skörd på ett decennium.

Och vi måste hålla debatten levande. Folk glömmer fort och historielösheten är ett jättestort problem i Sverige.

Seved Monke sa...

Ja, jag säger ju det. Folk måste upplysas. Både om USAs bisarra utrikespolitik men även om kommunismens brott.

Och i Sverige, 2009, har vi massor med människor som omfamnar och hyllar den kommunistiska ideologin utan att förstå, eller än värre, ignorea allt elände den ställt till med.

Seved

Lennart svensson sa...

Varför stödde alla liberaler Pol Pot efter att han störtats av det kommunistiska Vietnam?
Liberalism och Pol Poteri går hand i handske.

Lennart Svensson sa...

Varför stödde Folkpartiet massmorden på en miljon kommunister i Indonesien 1965-66?
Hu länge skall de folkpartistiska massmördaranhängarna få hållas?

Anonym sa...

Clinical Condition Changes And Medications
http://www.acaiberryscamsreport.com/ - acomplia for sale
It has been helping in helping some patients stop smoking, and is also helpful in the treatment of cocaine addiction.
[url=http://www.acaiberryscamsreport.com/]buy acomplia without prescription[/url]
Like all medications, there are some side effects that rarely accompany Acomplia.
buy generic acomplia

Anonym sa...

auto autorun cd make run car fire start buy auto body paint chevrolet steel bed floor car interior finishing services

Anonym sa...

ford truck vin gvw decode 2002 honda civic lx maintenance required light clusive auto ottawa car stereo usb flash drive world at war mini image

Anonym sa...

69779.....93801

Anonym sa...

60983.....82422