lördag 31 juli 2010

Dags för årets Prideparad!


Idag kl 13 avgår Prideparaden, denna gången ifrån Tantolunden istället för Humlegården. Anledningen till detta är att prideområdet i år har flyttar från Tantolunden till Gärdet.

Prideparaden är en manifestation för alla människors lika värde. Så gå med, även om du inte är bög, flata eller transsexuell. Det är otroligt kul att gå med, mycket roligare än att bara titta på. Vi ses väl där?

fredag 30 juli 2010

Veckans dummaste uttalande...

Jimmy Åkesson måste stå för veckans absolut mest korkade uttalande. För att inte säga årets. Han menar att SD är det parti som tar islamiseringen på allvar och därför bör homosexuella rösta på Sverigedemokraterna. Muslimer hatar ju homosexuella. Uppriktigt sagt Jimmy, det finns inte en fjolla, flata eller transperson som överhuvudtaget skulle överväga att lägga sin röst på SD. Ni föraktar oss och ser oss som onaturliga. Allt du säger visar att du är en populist som totalt tappat verklighetsuppfattningen.

torsdag 29 juli 2010

Sverigedemokrat hoppar av partiet på grund av det nazistinspirerade hatet mot islam

Staffan Gising skriver på sin blogg om varför han hoppar av Sverigedemokraterna. Jag ser ingen som helst anledning att betvivla det han skriver. Att SD bygger hela sin retorik på att måla upp en bild av de goda kristna svenska och de onda utländska muslimerna är uppenbart. Att inspirationen kommer från nazismen är också väldigt tydligt.

Att fyra procent av svenska folket kan tänka sig att rösta på SD är sorgligt, rent ut sagt skrämmande. Hur tror ni som sympatiserar med detta parti att vårt samhälle kommer se ut om SD får vara med att stifta lagar? Ska vi förbjuda folk att ha slöja? Ska muslimer inte få praktisera sin religion? Ska vi ha olika lagar för de människor som flyr hit från andra länder och infödda svenskar?

Innan ni funderar på att lägga er röst på SD, läs igenom deras partiprogram och tänk efter en gång till.

Läs vad andra bloggare skriver om avhoppet: Odelberg, Nattis 2.0, Röda Malmö, Carina Boberg, Fredriks funderingar och Högbergs tankar.

I nyhetsflödet: DN, Dagen och Politikerbloggen.

onsdag 28 juli 2010

Inget svar från Carina Hägg (S) än...

För några dagar sedan skrev jag ett mejl till socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg där jag frågade henne om surrogatmödraskap. Jag la också ut mina frågor här på min blogg (se mitt förra inlägg) så att hon kan svara här om hon läser. Än har jag inte fått något svar, så jag skrev ett nytt mejl idag.

I går skrev Carina ett långt inlägg på sin blogg om Pride, så det verkar inte som hon är bortrest eller så. Tyvärr finns det inte någon kommentarsfunktion på bloggen så jag kan inte ställa frågan där. Jag återkommer. Jag är verkligen nyfiken på hur Carina resonerar. Hon har ett extremt patos och skriver om alla människors lika värde och möjligheter att delta i det demokratiska samhället samtidigt som hon totalt fördömer surrogatmödraskap och vill omöjliggöra för homosexuella att skaffa barn via en surrogatmamma Hon menar att det handlar om att köpa en kvinnas livmoder. Att kvinnan i sig skulle ha en egen vilja och ett fritt val att bära någon annans barn är enligt Carina helt uteslutet. Är det så Carina? Hur kan du så kategoriskt uttala dig om alla dessa kvinnor som kan tänka sig att bära någon annans barn?

Amanda Brihed vill också höra vad du har att säga.

måndag 26 juli 2010

Fråga till Carina Hägg (S) om surrogatmödraskap

Jag skrev i kväll en fråga till Carina Hägg (S). Eftersom jag inte vet om hon läser sin mejl på semestern så lägger jag ut den här på min blogg också. Carina, tacksam för svar om du läser.

Hej Carina,

Jag hörde dig prata väldigt kategoriskt om surrogatmödraskap på nyheterna i kväll och jag har några frågor till dig.

Vad grundar du din bestämda uppfattning om surrogatmödraskap på? Varför skulle inte de kvinnor som väljer att föda någon annans barn göra detta av fritt val? Har du varit på en klinik själv i Indien, USA eller i något annat land som tillåter surrugatmödraskap? Har du någon erfarenhet och kunskap om surrogatmödraskap eller bygger ditt ställningstagande enbart på förutfattade meningar? Har du läst om surrogatmödraskap i Aftonbladet eller sett vinklade TV-program? Jag är nyfiken på hur du resonerar. Och vad anser du om alla homosexuella som vill bli föräldrar, ska de uteslutas från denna möjlighet för de inte lever i en heterosexuell relation? Och om ett heterosexuellt par inte kan få barn, men vill få hjälp av en surrogatmamma, är du emot detta också?

Hur kan du uttrycka dit så kategoriskt om detta samtidigt som du representerar ett parti som i så många år pratat sig varm om människors lika värde och lika möjligheter att förverkliga sina liv? Varför vill du neka homosexuella att bilda familj?

Andreas Froby skriver också om detta.

Med vänliga hälsningar

Seved Monke Ajneståhl

tisdag 13 juli 2010

Alliansens har segervittring i höstens val

Socialdemokratiska partistrateger gnuggar nu händerna och hoppas innerligt att Littorins påstådda sexköp ska bli deras väg till valseger i höst. Jag är helt övertygad om att så inte är fallet. Ok, Littorin har sexchattat, men handen på hjärtat vem har inte gjort det? Betydligt fler än de som skulle erkänna det. Moralisterna i Sverige förfasar sig och sexköpslagen är åter igen på tapeten. Frågan aktualiseras igen, när ska människor i Sverige själva få bestämma vad de gör med sina kroppar? Och när ska moralisterna lära sig skilja på trafficing och sexköp?

Min spaning är denna. Om det visar sig att Littorin har köpt sex flera gånger så kommer inte någon skugga att falla på Alliansen, det är Littorin själv som får bära hundhuvudet som Sveriges nya snuskfarbror. Om de rödgröna försöker göra politik av situationen visar de inte bara på hur dåligt omdöme de har men också med all tydlighet att de inte har någon egen politik. Att smutskasta och demonisera har blivit den rödgröna rörans signum. Men som jag skrivit så många gånger tidigare, jag är inte det minsta orolig, svenska folket kommer att genomskåda retoriken och Alliansen kommer att bli omvald i september.

torsdag 8 juli 2010

Camilla Eriksson om Almedalstalen


Camilla Eriksson anlyserar partiledarnas tal i Almedalen för TV4s räkning. Hon är otroligt kompetent och förmodligen en av Sveriges bästa experter på retorik. Gå in och lyssna på när hon analyserar Maud Olofssons tal igår.


Jag lär mig otroligt mycket varje gång jag läser hennes blogg eller hör henne tala.

onsdag 7 juli 2010

JMS talkshow i Almedalen

Idag på morgonen är jag med i JMWs talkshow om sociala medier och Almedalen. Annika Beijbom och Amanda Brihed är också med med. Ni kan gå in och kolla på jmws hemsida.

tisdag 6 juli 2010

Folkpartiets dag i Almedalen

Idag är det Folkparitets dag i Almedalen och jag bloggar om det på FPs kampanjblogg. Ni kan läsa inlägget här.

Per Altenbergs bloggar också om detta.

Folkpartiets dag i Almedalen

I kväll gäller det. Jag anser att kvällens tal är det viktigaste talet för Jan Björklund i hans politiska karriär. Jag tror det blir alldeles lysande.

Vi arrangerade i morse ett seminarium i Haninge kommuns regi i morse och det var fullsatt vilket såklart var jättekul. Allt jobb vi har lagt ner för att marknadsföra seminariet har gett resultat. Det går helt utmärkt att marknadsföra event med youtubefilmer.

måndag 5 juli 2010

Första kvällen i Almedalen

I går kickade Almedalen igång. Vi började dagen med att vara med som publik på JMWs talkshow om sociala medier. Martin Gelin och Alexander Bard var inbjudna gäster. Martin som är de ansvarig för de grönrödas sociala medier verkade inte ha hamnat på rätt jobb, åtminstone gav han inte sken av det igår. Alexander gick loss som vanligt och berättar vad som kommer att hända och varje gång han siar om framtiden så slår det in.

Sen var vi hela dagen på stranden, det måste varit en av sommarens varmaste dagar. Vi hann precis ner till Almedalen när Fredrik Reinfeldt höll sitt tal. Onekligen hade någon retorikexpert sagt åt honom att vara lite mer folklig och dra några skämt. Det fungerade, han fick publiken med sig. Och jag tror inte heller att svenska folket vill ha höjda skatter. Uppriktigt sagt så kan jag inte förstå hur någon kan tänka sig att lägga sin röst på Mona Sahlin, Thomas Östros när vi har Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Och Lars Ohly. Tyvärr är det inte ett skämt, han kommer att få en ministerpost i nästa regering. Jag har aldrig sett så mycket folk i Almedalen.

På kvällen åt jag middag på Munkkällaren med Annika Beijbom, Alexander Bard, Markus Förberg, Jan Söderqvist och Linus Eriksson. Det var mycket trevligt. Vi sprang på Mary X Jenssen och hennes familj vilket var mycket trevligt. Efter middagen hann jag träffa mina goda vänner Isabel, Per och Anna. Vi tog en drink och sen gick jag hem. Jag tror jag somnade innan kl 11. Idag ska jag gå på seminarium, dela ut flygblad för vårt seminarium i morgon tillsammans med mina kollegor och däremellan ta ett dopp. Det känns tropiskt ute, det är helt fantastiskt.

söndag 4 juli 2010

Äntligen Almedalen!

I går kväll kom jag fram till Visby och bor i Villa Liberati med sju nära vänner. Veckan kommer att bli superkul. Det känns som om alla är här. Det är 1400 evenemang vilket i sig är helgalet. Jag tror det blir väldigt svårt för partierna att sticka ut i det massiva bruset. Det ska bli spännande och se hur det går. Också spännande att följa upp hur sociala medier kommer att användas under Almedalen. Blir det som partierna önskar eller kommer nya användningsområden komma fram, som ingen tidigare tänkt på?

Jag är här å Haninge kommuns vägnar och på tisdag har vi ett seminarium. Du kan läsa om det här och se en kortfilm här. Du är välkommen dit.

Många av mina nya kollegor är här, jag träffade tre moderater på båten hit. Peter Olevik Dunder kommer idag om jag inte missminner mig och mina pol sek kollegor Sara Lindgren och Sven Gustavsson är också på väg. Det ska bli kul att umgås meddom.

Jag har inte bloggat på ett bra tag men nu ska jag sättta igång igen. Rapport följer i kväll vad som har hänt under dagen. Jag kommer också flitigt direktfotografera till min facebooksida för er som vill följa mig där.

torsdag 1 juli 2010

Amanda tvingades till sterlisering

Enligt svensk lag måste alla som byter kön sterilisera sig. Det är skamligt att det förhåller sig i så i Sverige på 2000-talet. Min goda vän Amanda Brihed är en av de som blivit otroligt dåligt behandlad av svenska myndigheter. Ni kan läsa mer om hennes livshistoria här och här.

Vad ligger till grund för denna lag? Handlar det om att de som byter kön inte är betrodda som föräldrar. Att eventuella barn ska bli förvirrade? Varför skulle en människa som upplever att vara i fel kropp tas ifrån drömmen om att ha en familj? Det är helt sjukt. Och tydligen måste man enligt denna förlegade lag också vara ogift. Kom inte och tro att du ska ha samma rättigheter som oss normala strejta människor som minsann vet hur man lever ett värdigt ordenligt liv.

Vi svenskar tycks tro att vi har kommit långt när det gäller människors lika värde, alla har ju ett spännande bögpar i sin umgängeskrets som lyssnar på schlager, dricker skumpa och gillar att klä sig snyggt. Man upplever sig själv som SÅ open minded och SÅ fördomsfri. Men de som verkligen är marginaliserade och diskriminerade existerar knappt i folks medvetande. Handen på hjärtat, hur många bryr sig överhuvudtaget om en transperson skulle vilja bilda familj? Förstår folk ens att det finns transexuella där ute som har samma drömmar och samma mål som alla andra. Det är på tiden att frågan lyfts fram och att det blir en lagändring. Heder åt Amanda och de andra i hennes situation som lyfter frågan. Med tanke på de fördomar och den okunskap som finns krävs det ett otroligt mod att våga göra det hon gör.