torsdag 4 juni 2009

ESS, spårvägar och tandläkarbesök


Borgarna i Stockholm har fullt upp. Nu byggs det spårväg genom hela Kungsholmen ner till city. Denna står färdig om två år. Då måste den den blå linjen på t-banan stängas ner med hänsyn av byggandet av Citybanan.

ESS anläggningen kommer till Lund, Spanien drar sig ur. Otroligt roliga nyheter för hela Skåne, men framför allt för Lund.

Enligt Rapport har flera hundra tusen svenskar inte råd att gå till tandläkaren. Handlar inte detta till viss del om att prioritera? Jag hör aldrig att svenskar inte har råd att klippa sig. Men jag kan ha fel, kanske dessa 850 000 männikor klipper sig själva eller med hjälp av bekanta. Men de som lägger ner 300 kr tio gånger om året för att gå och klippa håret, borde onekligen ha råd att gå till tandläkaren en gång om året.. Problemen måste ju vara störst för dom som har stora besvär med sina tänker, men den nya tandläkarreformen ger 50 procent rabatt på behandlingarna. Vad mer ska staten göra? Har man inte ett personligt ansvar för att sköta sina tänder?

Just nu sitter Nils Lundgren i Nyhetsmorgon och säger att junilistan inte är ett parti? Ursäkta mig, men vad är det då? Dom kommer inte få ett mandat och han sitter och säger att det är lagom att sitta i fem år. Ärligt talat Nils, du låter jättebesviken. Ni har misslyckats helt enkelt.

1 kommentar:

Karlson sa...

Nej, Junilistan är inget parti, och har inte så många fasta åsikter. Det är helt enkelt en lista (en lista på valsedeln) som samlar EU-kritiker från höger till vänster. Den enda gemensamma är att de inte vill flytta mer makt till EU.