lördag 3 oktober 2009

Aldrig någonsin....


Vi socialdemokrater kommer aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång att göra oss beroende av Sverigedemokraterna. Aldrig!”

Citatet är från Mona Sahlins i sitt sommartal. Uppenbarligen har inte detta med sossarnas politik på lokal nivå att göra, se bara vad som händer i till exempel Trelleborg.

Sossarnas problem med SD är flera. För det första är det många sossar som går på den försåtliga retoriken om folkhemmet. En nostalgisk strävan om att allt var bättre förr. Mona är livrädd att förlora väljare till Sverigedemokraterna. Många av s-väljarna tycker som Sverigedemokraterna. De förstår inte att vi lever i en globaliserad värd där industrijobben försvinner utomlands och vi istället måste konkurrera med kunskap och tjänster. Och då behöver man syndabockar. Invandrare är lätta att skylla på, de kommer hit och tar våra pengar och våra jobb. Så S och SD slåss om samma väljare.

Möjligtvis kommer en och annan kristen att gå över från KD till SD men jag tror att sossarna kommer att förlora flest väljare till Sveriges främlingsfientliga parti. Och detta är ett jätteproblem för Mona, därav hennes desperata retorik.

Varför bemöter ni socialdemokrater inte SD politik istället? Er politik är ju så mycket bättre, varför inte visa detta för folk istället för att försöka dumpa över SD i knäet på borgarna. Det är det minsta man kan begära av Sveriges största parti.

1 kommentar:

Calle Fridén sa...

Du menar att de hamnade i samma demonstrationståg i Trelleborg? Känns det som ett samarbete? I såna fall har ju folkpartiet samarbetat med kommunisterna i trettio år, eller är det bara så att Erixon är en opålitlig källa?
BadlandsHyena beskriver det bra:http://badlandshyena.wordpress.com/2009/10/03/samarbete-s-sd/

:D