söndag 18 oktober 2009

Spelar Björn Söder korkad eller är det så illa som det låter?

Sverigedemokraterna börjar bli Sveriges svar på Berlusconi. Otroligt märkliga grodor hoppar ur deras munnar. Under deras kongress stod deras ungdomsförbundsordförande och skrek att dom skulle ut i krig. Jimmy Åkesson sjunger kampsånger om mordet på Olof Palme. Zlatan är inte svensk. Muslimerna håller på att ta över världen. Och så vidare.

Men det mest underhållande är när någon person som heter Björn Söder använder sig av Astrid Lindgren i sitt anförande. Han frågar retoriskt om Astrid Lindgren skulle vara nöjd med Sveriges utveckling. Sen använder han sig av Bröderna Lejonhjärta för att beskriva Sverigedemokraternas politiska vision av hur de vill hur Sverige ska se ut. Det är då det börjar bli riktigt underhållande. Sverigedemokraterna vill alltså att Sverige ska se ut så här. I en dal, där bor dom snälla. Dom lever i samförstånd, jagar kaniner och sjunger kampsånger om frihet. I en annan dal bor en ond diktator som har en stor drake som han använder när han ska döda de medborgare som är motsträviga. Hur två ensamma bröder som lämnat sin ensamstående mamma kommer in i visionen är oklart. Men det har säkert med kärnfamiljen att göra.

Kongressen måste ha varit ett sammelsurium av ren främlingsfientlighet och tragisk komik. Hur kan någon överhuvudtaget ta Sverigedemokraterna på allvar?

Inga kommentarer: