onsdag 16 december 2009

Äntligen får folkpartiet komma till rätta med flumskolan

Jan Björklund presenterar en ny skollag. Skolan har onekligen försummats under mängder av år under socialdemokratiskt styre och det är på tiden att folkpartiet slutligen får komma till rätta med flummet.

Nu måste man vara utbildad lärare för att undervisa. Tidigare har detta inte behövts och att detta har pågått så många år är skandalöst.

Alla andra kvalificerade yrken kräver en utbildning, men just läraryrket har alltför länge betraktats som något som vem som helst kan klara av.

Skulle man vilja bli stucken i armen av en person som inte är utbildad sjuksköterska? Eller bli behandlad av en person som är säger sig vara kiropraktor men inte är utbildad? Vad är det som fått folk att tro att man kan undervisa utan att ha fått de pedagogiska verktyg som behövs?

Jan Björklund insåg tidigt hur problemen i den svenska skolan blev större och större och efter att ha drivit skolfrågan i många år ger nu hans envishet resultat. Alla i Sverige kommer att tjäna på detta, framför allt barnen som ska undervisas. Lärarförbundets ordförande är nöjd, orförande för Lärarnas Riksförbund likaså. Lärarna borde också vara nöjda över att deras yrke äntligen får den status som det förtjänar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det är verkligen på tiden att något händer med skolan och att ungarna lär sig något.

Kul att träffas idag. Ha det bäst och kram!