lördag 23 januari 2010

Miljöpartiet och bilarna i Stockholm


I SvD igår kan man läsa om miljöpartiet och bilarna i Stockholm. Om MP kommer till makten nästa mandatperiod kommer bland annat alla avgiftsfria tider för parkering i stan försvinna. Att parkera i city ska kosta mellan 75-87 kr/timme, på malmarna får man om miljöpartiet får bestämma parkera för det facila priset 37 kr/timme. Samma sak på tex Liljeholmen.

Vad är det med miljöpartister och bilar? Hur tror ni Sverige ska fungera om ni chockhöjer bensinskatten och tvingar folk att betala bisarra summor för att parkera sin bil. Ni är också emot förbifart Stockholm. Gång på gång säger ni miljöpartister att ni inte är emot bilar men alla förslag ni lägger och allt ni säger visar motsatsen? Är inte problemet vad som driver bilarna? Om bilarna drivs på ickefossila bränslen, vad är problemet då? Varför vill ni avbefolka landsbygden i Sverige genom att ta ifrån människor möjligheterna att förflytta sig? Och varför vill ni göra det omöjligt för människor runt om Stockholm att ta sig in till de centrala delarna av stan?

Att Stockholmarna vill ha förbifarten och att svenska folket är emot en höjning av bensinskatten bekommer inte miljöpartisterna. Folket vet inte sitt eget bästa, de ska tvingas att leva enligt de normer som Maria Wetterstrand och Peter Eriksson tycker är lämpliga. Man frågar sig om det förs någon diskussion inom miljöpertiet om ett demokratistk underskott? Man undrar också om miljöpartister skulle tjäna på att gå någon form av kurs där dom fick kontakt och förankring med verkligheten?

Hatar alla miljöpartister bilar av princip? Och bor ni alla i Stockholmsinnerstad och kan ta tunnelbanan till jobbet? Eller bor ni på landet och är helt självförsörjande med ett eget lite ekologiskt jordbruk? Tänker ni på några andra än er själva?

Läs vad andra bloggare tycker om MP oc deras bilfientlighet: Rolf Eriksson.

2 kommentarer:

Krenaud sa...

Och så har de mage att anklaga alliansen för att inte göra något för Saab. Om MPs politik blir verklighet lär det vara sista spiken i kistan för svensk bil- och lastbilsindustri.

Seved Monke Ajneståhl sa...

Ja Krille, språkrörens populism när det gäller SAAB slår alla rekord. Tror Eriksson och Wetterstrand att folk är dumma i huvudet och inte kan tänka själv?

Mvh

Seved Monke