tisdag 26 januari 2010

Om hushållsnära tjänster


Många socialdemokrater avskyr hushållsnära tjänster. De kallar de föraktfullt för pigavdrag. Jag har aldrig förstått hur man kan vara emot att en person städar hemma i andra människors hem? Varför tycker socialdemokrater att det är okej att människor städar kontor, sjukhus och skolor men inte i folks hem? Vad är problemet?

Det måste väl vara positivt att svarta jobb blir vita? Och framför allt måste det vara positivt, framför allt även för en socialdemokrat, att de många nystartade företagen som tillhandahåller hushållsnära tjänster drar in mer skatt till staten än vad avdraget kostar...

Läs vad andra bloggare tycker: Dick Erixon och Folkpartiet Norrköping.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig heller förstått detta motstånd. Ska banne mig söka extrajobb inom sekton och fan den som kallar mig piga...

Anonym sa...

Ja Maria, snacka om nedvärderande mot alla de som driver städföretag. Helt bisarrt.

Seved

Bengt Svensson sa...

Hushållsnära tjänster = pigavdrag? Hur svårt kan det vara att skilja på en tjänst och ett avdrag. Även om man inser att det är en skattefråga, så är det likväl skillnad mellan inbetald skatt och återbetald.

Om nu skatteavdraget skulle vara så god affär för alla inblandade parter, så är det ju bara att införa det för ALLA tjänster då, bums. Byggnadsbranschen har haft det länge förstås, men det beror på att dom är så dyra och ineffektiva att nån knappt har råd att anlita dom utan samhällets stöd.