söndag 28 februari 2010

Moderaterna och Folkpartiet visar vägen

Ingen kan ha missat den intensiva debatt som just nu rasar om RUT. Göran Skytte skriver väldigt klokt i SvD om hur S håller på att svänga i frågan. Vi får se var det slutar, även om Mona Sahlin kan tvinga de egna leden till en reträtt, så har vänsterpartiet mycket tydligt tagit avstånd från RUT och vill avskaffa avdragsmöjligheten efter nästa val.

Moderaterna och Folkpartiet har förstått hur viktigt RUT är för svenska folket. Dels för avdraget har skapat arbete åt nästan 12000 personer mitt under en lågkunjunktur men även för att fler än hundrafemtiotusen svenskar hittills har utnyttjat möjligheten. På väldigt kort tid har det blivit en självklarhet för människor att få hjälp i hemmet och denna gång utan att betala svarta pengar till en person som stått helt utanför de sociala skyddsnäten.

Och som jag nämnde tidigare, hur ska Mona Sahlin och Stockholmssossarna få med sig vänsterpartiet? Kommer Lars Ohly att backa i denna fråga? Onekligen en intressant fråga att ställa sig, för de hundratusentals personer som utnyttat avdraget men även för de tiotusentals människor som arbetar i branschen, inför nästa val.

Läs vad andra bloggar tycker om RUT: Let me tell you about Sweden och Annie Johanson..

3 kommentarer:

perankersjo sa...

Bra skrivet. Det här är ju en fråga där hela alliansen är väldigt överens. Ikväll håller vi på Maud i Agenda då hon ska pressa S på besked om hushållsnära tjänster och hur de rödgröna ska ersätta de 11.000 jobb som reformen underhåller.

Seved Monke Ajneståhl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Seved Monke Ajneståhl sa...

Hej Per,

Tack!

Jag ska kolla på debatten.

Mvh

Seved