fredag 26 februari 2010

Mona Sahlins stora problem

Jag brukar skriva om oenigheten bland de rödgröna just för att upplysa mina läsare om den katoiska situation som kommer att uppstå om de rödgröna vinner valet.

Härom dagen kontaterade Mikaela Valtersson (MP) klokt att avdraget för hushållsnära tjänster har skapat 10000-tals jobb och självklart kan inte MP gå på med att dessa människor blir arbetslösa. Mona Sahlin backar nu beträffande samma avdrag och säger att sossarna inte kommer att ta bort möjligheten men avdraget kommer att förändras. Men samtidigt vill hon inte debattera med företrädare för Alliansen. Man undrar varför? Kan det vara för att Lars Ohly säger blankt nej. För vänsterpartisterna är det ett rikemansavdrag och man ska satsa på hemtjänsten i stället. Att staten får in mer pengar nu på grund av avdraget bekommer honom inte. I kommunisten Olhys värld ska alla ge sina pengar till staten som sen ska fördela dessa. Staten ska bestämma istället för individen.

Problemet är att bara några få procent av svenska folket tycker kommunism är en god idé. Svenskarna gillar jobbskatteavdraget och vill själva bestämma vad de vill göra med sina pengar. Göran Persson har insett detta, Mona Sahlin har insett detta, de flesta sossar har förstått att ska dom vinna valet i september måste de anpassa sig till det faktum att jobbskatteavdragen och RUT har gett människor mer inflytande över sina liv och staten mindre makt. Lars Ohly vägrar inse detta och min spaning är att detta är bara toppen på ett isberg. Gång på gång kommer Lars Ohly att sätta käppar i hjulet för Mona och de båda språkrören och en valseger för de rödgröna blir för varje dag mer och mer osannolik. Mona Sahlin måste förbanna den dag hennes eget parti tvingade henne att sätta sig i samma båt som Lars Ohly.

Läs vad andra bloggare tycker om RUT: Per Altenberg, Magnus Andersson, Rasmus Jonlund och Carina Boberg.

1 kommentar:

Carina Boberg sa...

Hej Seved
Bra skrivet! Har länkat till dig, men e-posten på Yahoo funkar inte just nu

Mvh Carina