onsdag 24 februari 2010

RUT ställer till det rejält för socialdemokraterna...

Mikael Damberg, socialdemokrat i Stockholm, går idag ut på SvD brännpunkt och berättar om alla fördelarna med avdraget för hushållsnära tjänster. Detta är uppseendeväckande, eftersom så sent som i oktober tog deltagarna på sossarnas kongress beslutet att avdraget för hushållsnära tjänster ska försvinna efter nästa val.

Jag är av samma uppfattning som Kent Persson, jag tror det blir väldigt svårt för Damberg och hans vänner att gå emot ett kongressbeslut, och att hans utspel är ett desperat försök att blidka storstadsväljarna i Stockholm. Stockholmarna gillar avdraget. De tycker att det är bra att fler startar företag, fler får ett jobb att gå till och att människor har fått mer tid över till familj och annat.

I vilket fall så är det viktigt för väljarna att få veta. Om de rödgröna kommer till makten efter nästa val, kommer då minst 5000 människor bli arbetslösa eller tvingas jobba svart för att bidra till sin egen försörjning? Kommer de 150000 svenskar som har utnyttjat avdraget att gå miste om denna möjlighet i framtiden?

Igår skällde en socialdemokrat i Hjärup ut sin stockholmskollega och idag är det Emilias tur.

Läs vad andra bloggare tycker: Arkelsten och Edvin Ala.

1 kommentar:

jajamens BLOGG sa...

http://jajamenmen.blogspot.com/2010/03/avundsjukans-politiska-kraft.html