måndag 15 mars 2010

Hur kan man förakta någon som städar?

I går kväll fortsatte RUT-debatten när Jan Björklund och Wanja Lundby Wendin debatterade hushållsnära tjänster i Agenda. Många verklighetsfrånvända socialister, som sitter fast i klassretoriken hävdar att RUT enbart är för de rika, vilket ej är fallet.

Men uppriktigt sagt, är det något att förfasa sig över att folk som tjänar mer köper dyrare bilar, åker på dyrare semesterresor och köper finare TV-aparater? Varför förstår inte alla ni som tycker att alla ska vara lika fattiga att detta är förödande för vårt lands utveckling? Hur ska vi kunna hävda oss i den globala konkurrensen om inte folk tillåts att tjäna pengar? De som har hög utbildning kommer att söka sin lycka någon annanstans istället för i Sverige. Ni vänstermänniskor vill att alla ska tjäna lika mycket och det ska vara lika fint att vara undersköterska som att vara VD för ett företag. Samtidigt så spottar ni alla dessa som jobbar inom städbranschen som nu har vitt jobb att gå till istället för ett svart? Nu är dessa 11000 människor anställda i en vit sektor och då vill ni TA IFRÅN dom detta? Den politik ni för är cynisk och människofientlig.

Och varför är det okej, i er upp-och-nervända värld, att göra ett skatteavdrag när någon hjälper er att byta ett fönster på villan men inte när en annan person tvättar samma fönster?

Hanna Lager skriver ett mycket läsvärt inlägg om RUT här. Läs även vad andra bloggare tycker: Lars Björndahl, Per Ankersjö, Rolf Eriksson Christer Sörliden, Ballerinan och Johan Norberg.

3 kommentarer:

Hemlige sa...

Skillnaden är ju att den som har låg inkomst inte är förbjuden att köpa en dyr bil. Medan den som har låg inkomst faktiskt inte får göra några avdrag. Man måste ju tjäna över 24500 kr/mån för att ens få utnyttja RUT-avdraget fullt ut, förutsatt att man inte har några andra avdrag. Alla andra avdrag höjer löegränsen där man kan utnyttja RUT-avdraget fullt ut.

Anonym sa...

Har uttryckt min åskikt precis idag på min blogg
http://ballerinan.bloggplatsen.se

Seved Monke Ajneståhl sa...

Hemlige,

Vad sägs om att sänka skatterna så mycket att folk får så pass mycket över att dom själva kan bestämma vad de vill köpa för tjänster?
Jag tycker debatten borde handla om det istället för att frågan om RUT görs till ett ideologiskt slagträ. Men tycker du verkligen att det är fel att någon städar hemma hos någon annan? Varför skulle detta vara mindra värt än att städa någon annanstans?

Ballerinan, jag länkar till ditt blogginlägg.

Mvh

Seved