onsdag 28 april 2010

Vilka skatter vill dom grönröda inte höja?

Om de grönröda vinner valet i höst ska bensinskatten höjas med 49 öre per liter. Alla ska åka tåg i MPs framtidsvision. Att väldigt många människor är beroende av sina bilar och kommer att vara det även i framtiden bekommer inte dessa vurmande idealister. För någon dag sedan gick de grönrödas ledare ut med att kommunerna ska få 12 miljarder extra och detta ska finansieras med skattehöjningar. Förmögna människor ska beskattas hårdare, men dom grönröda berättar inte hur detta ska gå till. men man ska ta pengar från dom som har något sätt.

Alla som arbetar har fått mer i plånboken under de senaste tre åren. Detta leder till konsumtion som leder till mer jobb och i längden mer välfärd åt oss alla. För mig som företagare är sambandet mellan mer i plånboken och viljan att jobba mer självklart. Vad får de rödgröna att tro att vi kommer att klara framtidens utmaningar om vi beskattar folk så hårt att det inte lönar sig att arbeta?

Sverige ligger i topp när det gäller skattetryck och ändå går opositionen till val på att skatterna ska höjas. Jag tror detta är ödesdigert och att de missbedömer svenska folket, dom allra flesta tycker att dom betalar tillräckligt redan. Om du är osäker på hur mycket mer du fått i plånboken per månad kan du gå in här och räkna ut hur mycket mindre skatt du betalar tack vare Alliansens politik.

Per Altenberg skriver också om de grönrödas skattehöjningar. Per Pettersson skriver om de grönrödas överbudspolitik. Ett läsvärt inlägg om vad de rödgröna har lyckats prestera den senaste veckan hittar du här. Missa inte Kent Persson och Tokmoderaten, alltid lika kloka och underhållande.

12 kommentarer:

Anonym sa...

TACK! Hoppas bara att ditt inlägg får upp ögonen på alla som tror att vi som fortfarande har jobb får det bättre med "De gröna" för det verkar vara dom som ska leda Sverige i framtiden! USCH o FY!

Seved Monke Ajneståhl sa...

Ja, upp till kamp! Alliansen tar ansvar för Sveriges ekonomi och vi har klarat krisen bättre än många andra länder.

Vem vill du ska sköta din ekonomi, Anders Borg eller Thomas Östros?

Mvh

Seved

Anonym sa...

Anders Borg! Tycker att han har haft bra koll på läget så här långt!

Seved Monke Ajneståhl sa...

Exakt vad jag tycker. Killen har koll och tar ansvar för våra finanser. Det känns tryggt och bra.

Mvh

Seved

Jah Hollis sa...

Så du ser det som något positivt "att vara beroende av sin bil" då? Vore det inte fint om vi som nu tvingas ha bil för att kunna ha ett arbete kunde slippa det beroende och åka kollektivt i stället?

Seved Monke Ajneståhl sa...

Jah,

Föreslå det för dom som bor i Sveriges inland flera mil från närmsta buss eller tågstation.

Vad är detta för snack om att man tvingas ha bil? Man har väl en bil för att man behöver det men även för att man gillar friheten och vill förflytta sig. Vill du som miljöpartisterna att alla bilar ska försvinna?

Mvh

Seved

Jah Hollis sa...

Varför gå till ytterligheter?
Försök att sätta dig in i problemet i stället för att låtsas att du inte fattar.
Jag bor i Skåne och har en stor station där jag bor och en där jag jobbar. Ändå tvingas jag köra bil till och från jobbet därför att man dragit ner på kollektivtrafiken.
Kom inte med något romantiskt snack om "friheten att ha bil" i mitt fall. Och jag vet att det finns många som är i samma situation som jag.
Dessutom har dina alliansvänner försämrat avdraget för resor till och från jobbet med bil. Men sådant talar man ju inte gärna så högt om.
Och nej, jag vill inte att "alla bilar ska försvinna" (vilket jag heller inte på något vis antytt i min kommentar). Men man ska inte tvingas till att ha bil för att kunna ha ett jobb och en inkomst.

Seved Monke Ajneståhl sa...

Hej igen!

Nej, helt rätt, det viktigaste är väl att du har ett jobb så du kan försörja dig själv. Med eller utan bil.

Och jag pratade inte om din frihet, jag pratade om alla som har bli för att dom vill kunna förflytta sig och inte vara beroende av buss och tåg eller andra kollektivtrafik.

Och är det Alliansens fel att du inte längre kan åka buss? Jag förstår riktigt. Förstår inte heller varför du riktar din ilska hit...

Mvh

Seved

Jah Hollis sa...

Riktar min ilska?
Du ser med andra ord helst att dina dåligt underbyggda påståenden förblir oemotsagda?
Varför då överhuvudtaget ha en kommentarsfunktion på bloggen?
Dessutom är det en lokal variant av Alliansen som styr hur kollektivtrafiken fungerar i Skåne, så det är de som avgör om vi ska ha en bra kollektivtrafik (i mitt fall tåg och inte buss) eller ej.

Anonym sa...

MEN allvarligt: VARFÖR ska vi ha höghastighetståg mellan Borås och Göteborg via Landvetter? MP vill ju höja flygskatten så vanliga människor kommer ändå knappt att ha råd att flyga, så varför spara tid på att åka snabbtåg dit? OCH vad finns i Borås? Hur många invånare finns där? Är det verkligen lönsamt med höghastighetståg dit? Nä ogenomtänkt är det.

Däremot hade det varit bättre med höghastighetståg Sthlm- malmö, gbg-malmö, sthlm-gbg-malmö.. ut mot kontinenten. FAST då hade notan blivit ännu högre..

OCH behöver Sverige ens snabbtåg med 9 miljoner invånare? Frankrike, tyskland m.m. förstår jag, dem är LITE fler invånare.

ELLEr??

// Jonas (moderat så klart!)

Medborgare X sa...

Seved!

Höjda skatter är verkligen inte en långsiktig framgångsväg för att skapa det välstånd som behövs för att kunna finansiera välfärden. Det som krävs är att få fler människor i arbete och inte vilka jobb som helst, utan jobb i det privata näringslivet. Jobb som ger nettoskatteintäkter!

Det behövs ett miljonprogam för jobben!

Anonym sa...

VIKTIGT MEDDELANDE MED ANLEDNING AV KORRUPTIONSSKANDALEN I GÖTEBORG! Tipsa WikiLeaks och Nils och Janne på Uppdrag Granskning. Kommunanställda, medborgare, göteborgare, har ni misstänkta dokument som styrker korruption, lämna dem till WikiLeaks. WikiLeaks är varskodda och garanterar er anonymitet. Lämna INTE misstänkta dokument till politiker, kommunala organ eller tidningar då det riskerar att bevis manipuleras eller förstörs!

secure.wikileaks.org

klicka på länken högst upp där du kan ladda upp dokument.
OBS! Er anonymitet garanteras!