tisdag 17 augusti 2010

Allians för Stockholm

Allians för Stockholm presenterade idag femton punkter som man tillsammans kommer att verka för. Detta är såklart alldeles lysande. Vem vill Stockholmarna ska sitta på makten i Stadsfullmäktige? Kommunister som tillsammans med Miljöpartister och Socialdemokrater ska bestämma om hur Stockholm ska utvecklas. En salig grönröd röra av butlers på Gullmarsplan, nattliga transporter av varor via tunnelbanan till butikerna innanför tullarna och ett totalt bilförbud? Eller vill de ha en allians som ser realistiskt på framtidens utmaningar och driver en politik utifrån detta?

Uppriktigt sagt, butlerutspelet var nog det roligaste jag har hört på länge. Ok, må vara att politiker blir desperata men detta slog faktiskt allt.

Vad vill då Allians för Stockholm göra istället? Du kan läsa alla femton punkter här.

De som jag själv tycker är viktigaste är förslagen är bland andra det om kollektivtrafik på vattnet. Denna fråga driver jag själv i min personvalskampanj. Stockholmarna måste för att klara framtidens befolkningstillväxt utnyttja vattnet mer för transporter.

Jag tycker också att förslaget att bygga 15000 nya bostäder är lysande. Vi behöver fler bostadsrätter, fler hyresrätter och fler studentbostäder. Bygg utanför tullarna i gamla industriområden. Men framför allt måste det byggas. Det är redan idag total kris på bostadsmarknaden.

Och till sist, bygg Förbifart Stockholm! Att utesluta den och bara bygga ut kollektivtrafiken vore förödande för Stockholms framtid. Det ena utesluter inte det andra. I framtiden måste fler åka kollektivt men att inte bygga en förbifart och straffa de som måste använda bilen är inte vägen att gå.

Inga kommentarer: