fredag 10 september 2010

Wetterstrand sviker Sahlin...

Alla som såg SVTs utfrågning av Maria Wetterstrand igår kväll insåg att hon slingrade sig som en ål. Framför allt när hon fick frågan om hon kunde tänka sig att regera med Alliansen i det fall SD blir vågmästare. Alla förstår att den dagen Fredrik Reinfeldt ringer till de båda språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson och bjuder in dessa två till regeringssamarbete så kommer ingen av dom att tacka nej. Det finns inte på kartan att de säger nej till ministerposter, de är båda alldeles för ideologiskt överstimulerade för att hålla ihop den rödgröna röran. De vill ha makt. De vill få människor att köra mindre bil, aveckla kärnkraften och tvinga alla som bor i en stad att ta cykeln. Den allians man bildat med S och V var bara ett försök att nå denna makt. När inte denna taktik fungerade så kommer man att svika sina samarbetspartier.

Igår så konstaterar merparten av MPs toppar runt om i landet att de mer än gärna hoppar i samma säng som Alliansen för att hålla SD utanför inflytande. Och detta gäller självklart också Peter Eriksson och Maria Wetterstrand. Av denna anledning måste Maria tyckt att det var aningen pressande att åtta gånger i direktsänding ljuga. Men det var väl därför hon blev så arg.

Avslutningsvis. En person som verkligen måste känna en total känsla av uppgivenhet idag är Mona Sahlin. Sossarna är en spillra av sitt forna jag och arbetarpartiets storhetstid är ett minne blott. Kommunisten Lars Ohly som hon tvingades in i ett samarbete med med lyfter inte ett finger för att ens låtsas att dom rödgröna är överens och nu lägger Maria Wetterstrand benen på ryggen. Djupt inne måste hon längta efter måndagen den 20 september, då hennes årslånga Golgatavandring äntligen är slut.

2 kommentarer:

Hans Åberg sa...

Väl formulerat. Men jag tycker nog att man kan spara spekulationerna om MP:s ev medverkan i en regeringsbildning till efter valet. Jag glömmer inte så lätt att MP aktivt sökte sig till de andra socialistiska partierna.

Mona har haft en omöjlig uppgift. Sossarna har blivit omoderna, hennes gäng vill fortfarande dansa bump men hur kul är det? Det inser även Mona men hon kan inte, ingen kan just nu, hitta en bra övergång till något nytt.

Seved Monke Ajneståhl sa...

Ja, du har rätt Hans. Men dom kommer att vilja åt makten...

Ja, Mona har inte haft det lätt. Och tänk att bli känd som politikern som köpte choklad för skattebetalarans pengar och sen drog ner socialdemokratin till en nivå som man bara för fyra år sedan inte kunde drömma om... Med facit i hand kan man konstatera att hon aldrig borde gjort come back....

Ha en trevlig helg!

Seved