onsdag 4 november 2009

När ska Stockholm införa ett sprutbytesprogram?


Nu går tre tunga generaldirektörer ut och förklarar varför vi måset ha ett sprutbytesprogram för de som missbrukar narkotika intravenöst. Hur länge ska våra landstingspolitiker kämpa emot? Släpp prestigen och hjälp de människor som behöver vård och hjälp. Och spara på samhällets kostnader.

Läs vad andra bloggare tycker om frågan: Andreas Bergström, Peter Andersson, Amanda Brihed, hos Petra, Mark Klamberg, Maria Abrahamsson, Liberati och Maria Bergström.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med. Detta är en hjärtefråga för mig. Självklart ska vi ha sprutbytesprogram!

Seved Monke Ajneståhl sa...

Klart vi ska Maria. Och nu måste väl ändå politikerna i landstinget ändra uppfattning i frågan.

Kul att ses igår även om det var kort. Jag var tvungen att gå innan seminariet var slut.

Seved

Krenaud sa...

Det lär inte hända något så länge Birgitta Rydberg och Maria Wallhager (bägge Fp) har något att säga till om.

Deras motstånd mot sprutbytesprogram kombinerat med att de drev igenom nedläggningen av infektionsvården för hiv/hepatitsmittade på KS i Solna är snudd på skandal.

Anonym sa...

Men Krister, i tidningen NU för några veckor sedan backar Rydberg och säger att hon kan tänka sig ett sprutbytesprogram. Så situationen kommer att förändras, vilket verkligen är på tiden!

Med en önskan om en god natt!

Seved

Krenaud sa...

Jag hoppas verkligen att det kommer en omsvängning i sprutbytesfrågan.

Jag hoppas även att infektionsvården i Sthlm får ökade resurser så att det åtminstone motsvarar nivån innan nedskärningarna. Det är inte särskilt hedrande för alliansen att man skurit ned kraftigt samtidigt som antalet patienter ökat.