tisdag 29 december 2009

De rödgrönas populism straffar sig...


Sjukvårdsdebatten har som nämnts tidigare gått het under vintern. Regeringen har anklagats av oppositionen för att vara inhuman och omänsklig. Nu visar det sig att svenska folket har LÄGRE förtroende för den rödgröna röran när det gäller sjukförsäkringarna. Vän av ordning frågar sig om det kan bero på att de inte har någon egen politik?

Vad har Mona, Ohly och Eriksson för egna förslag att komma till rätta med ett system som höll på att urarta och som var en av anledningarna till att svenskarna valde Alliansen framför ett maktfullkomligt trött socialdemokratiskt alternativ? Är det inte så enkelt att väljarna genomskådar de rödgrönas populism? Har svenskarna förstått att det tidigare systemet där människor utförsäkrades för att passa Göran Perssons statistik var hållbart i längden?

Jag är övertygad om att det regeringsalternativ som har högst trovärdighet när det gäller Sveriges framtid kommer att vinna nästa val. Och här har röran till vänster otroligt mycket att bevisa. Och folk har redan börjat genomskåda deras tomma ord och floskler.

Läs vad andra bloggare tycker: Kent Persson, Jan Nilsson, Ankersjö och Anders W Jonsson.

4 kommentarer:

Shane sa...

I think you are right that many people are seeing through this Seved but I am worried that with more job losses on the way people will vote through fear and the RedGreens with their false rhetoric will be appealing to some.

Anonym sa...

Hello Shane,

Maybe you right... But I think when the RedGreens will start to actually talk about what they want to do people will see through the retoric.

And I also think that most people in Sweden realizes that the crise is global and that Alliansen (Anders Borg) has done the best of the situation.

Best regards

Seved

Anonym sa...

Ja, de som nu går under har ingen sympati hos folket.

HÄXJAKT!

Anonym sa...

Tack Kraxpelax, för ännu en klok kommentar!!!

Gott Nytt År!

Seved