torsdag 31 december 2009

Varför rösta på folkpartiet 2010?

Varför rösta på folkpartiet 2010?

Om mindre än ett år är det val. Jag tycker att folkpartiet är det bästa alternativet på grund av bland annat följande anledningar:

Globaliseringen.
Folkpartiet tror på en globaliserad värld och förstår att ska vi klara oss i den globala konkurrensen måste vi anpassa oss till det nya. Det går inte att klamra sig fast vid gamla strukturer. Vår inhemska tillverkningsindustri kommer att bli för dyr och flytta till låglöneländer och vi måste istället satsa på innovationer, bland annat på miljöområdet, och Sverige måste konkurrera med spetskompetens.

Skolan.
För att kunna konkurrera i en globaliserad värld måste vi ha utbildade medborgare. Folkpartiet har förstått detta och därför satsar skolminister Jan Björklund på att Sverige ska ha en bra grundskola där grunden byggs för kommande studier och yrkesliv. Under den socialdemokratiska eran skulle alla elever stöpas i samma form, vilket ledde till en rad misslyckanden. Grunden för liberalismen är att varje individ är unik och därför anser folkpartiet att skolan ska ge varje elev möjligheten att förverkliga sina liv på så sätt som eleven önskar. En återgång till en skola där man inte ser till individernas möjligheter utan kollektivets vore dåligt för Sveriges framtid.

Frihandeln.
Folkpartiet vill inte begränsa människors frihet, och är därför en stark anhängare till Europasamarbetet. Folkpartiet ser EU som ett frihandels- och fredsprojekt och vill ha öppna gränser mot omvärlden. Detta gör FP till en motpol mot Sverigedemokraterna som vill ha stängda gränser och strävar ett homogent konservativt "vi mot dom"-samhälle som i skulle förstöra Sveriges möjligheter att nå framgång.

Läs vad andra bloggare skriver om det nya året: Carina Boberg och Annika Beijbom.

Med detta sagt önskar jag er alla ett Gott Nytt År!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra argument. Ett iktigt Gott Nytt År önskar jag dig :-)

Unknown sa...

Det samma Maria!

Mvh

Seved

Leo sa...

"Varför rösta på folkpartiet?"

Ja, det kan man fråga sig. Om man är liberal kan man i a f inte göra det efter det gångna året med både FRA-lag, ACTA och Ipred som Folkpartiet stödjer....

Unknown sa...

"Varför rösta på folkpartiet 2010? "

Ja, varför i hela friden då? Bättre att låta er åka ur riksdagen, där gör ni mindre skada för friheten. Hur känns det att ha medverkat till att ha genomfört ett system som Stasi skulle ha avundats Sverige?

Seved Monke Ajneståhl sa...

Bästa Johan och Leo,

Jag vill inte göra er ledsna på något sätt men ni har lite uppförsbacke. FP fick 9,3 procent i senaste mätningen. Så uppenbarligen gillar svenska folket vår politik. Men fortsätt ni vara bittra.

Varför tror ni att en person som till exempel Amanda Brihed väljer att gå med i FP? Jo, just för att hon inser att FP är det liberala alternativet i svensk politik.

Men jag önskar er båda lycka till i livet, det går säkert jättebra för er!

Mvh

Seved Monke