torsdag 4 februari 2010

Nu får pensionärerna mer i plånboken

Reinfelt går ut i pressen och konstaterar att nu är det pensionärernas tur, de ska också få del av de skattesänkningar som gynnat alla de som arbetat under den senaste mandatperioden. Jag tycker detta är rimligt. Varför ska inte människor som har jobbat ett helt liv, och bidragit till vår välfärd, få mer pengar i plånboken när andra får det? Naturligtvis handlar det också om att Reinfeldt och Borg har förstått att om Alliansen ska behålla makten efter nästa val så måste pensionärerna behandlas med respekt.

Jag tycker arbetslinjen är väldigt bra för Sverige. Det lönar sig mer att arbeta, färre människor går på bidrag. Alliansen kom på tre år till rätta med den smått makabra situation att samtidigt som vi var världens friskaste folk så var vi under Göran Persson sista tid världens mest sjukskrivna. För att de som behöver hjälp ska få hjälp krävs det att de som kan bidra bidrar. Jag har väldigt svårt att förstå de rödgrönas teatraliska och populistiska indignation över att människor som kan arbeta inte längre har livslång rätt att leva på andra.

Och hur kan någon inbilla sig att höjda skatter kommer att leda till mer jobb, mer entreprenörskap och mer välfärd i Sverige?

Läs vad andra bloggare tycker: Under den lugna korkeken, Carl Larsson, Rasmus Jonlund, Carina Boberg och Christer Sörliden.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Självklart ska det löna sig att arbeta.

Men, varför ska man inte ha SAMMA rätt att ta del av den uppskjutna lönen när man blivit pensionär? Varför gjordes öht åtskillnaden på folk när jobbskatteavdragen infördes??? Att nu Reinfeld gör en liten och taktisk reträtt är pinsamt och för sent.

Dessutom är det skamligt att de som är sjuka och arbetslösa ska förutom att stå i skamvrån, förutom att de har så blygsamma ersättningar, dessutom ska betraktas som arbetsskygga!!!

Vart tog den socialt ansvarskännande liberalismen vägen??? Den som Bertil Ohlin och Bengt Westerberg stod för.

Idag har vi i fp en neoliberalism utan socialt ansvar, en batong"liberalism" och en fanatisk inriktning på övervakning in absurdum.

Nej, Reinfelds logik är skrämmande lik hästskitsteorin.

Seved Monke Ajneståhl sa...

Hej Lars-Erick,

Jag tycker också att Anders Borg borde tänkt mer på pensionärerna tidigare. Men det är väl bra att detta kommer sent än inte alls?

Och jag håller inte med dig om att de som är sjuka och arbetslösa får stå i någon skamvrå, det är bara vänsterdebattörer som försöker skapa den bilden. Varken moderater, folkpartister, centerpartister eller kristdemokrater vill slå på dom som behöver hjälp. Däremot tycker vi att de som kan arbeta ska göra det. Vad är det som är kontroversiellt med det? Vad hände med vänsterns paradfråga, jobb till alla? Vad vill ni idag? Bidrag åt alla? Även de som är arbetsföra? Många till vänster verkar tycka att arbete är något man sysslar med när man själv vill och om man inte känner för att arbeta så ska systemet ge bidrag. Det var just detta system som höll på att gå överstyr och som Alliansen nu har kommit till rätta med.

Så var istället tacksam över att Alliansen har tagit tag i de problem som den rödgröna röran uppenbarligen inte mäktade med. Och sluta svartmåla och gå på medias nidbilder. Gläds över att Sverige är det land i Europa som har klarat den ekonomiska krisen bäst istället för att vara sur och bitter.

Mvh

Seved Monke