måndag 22 februari 2010

V och S vill ta bort människors möjligheter till egen försörjning

I Rapport igår kunde vi konstatera att Alliansens införande av avdrag för hushållsnära tjänster har skapat 11 400 jobb. 150 000 personer, äldre och yngre, singlar och barnfamiljer har utnyttjat möjligheten. Avdraget visar på ett otroligt tydligt sätt, att lägre skatter skapar mer jobb.

Almega gör bedömningen att hälften av dessa jobb försvinner om möjligheten till avdraget tas bort, något som de rödgröna tidigare lovat att se till om de kommer till makten vid nästa val. Föraktfullt kallar socialdemokrater och vänsterpartister avdraget för pigavdrag och förringar de människor som städar hemma i svenskars hem. Att städa skolor, sjukhus och kontor är tydligen något fint de rödgrönas värld, men att göra samma sak hemma hos en privatperson är något fult. Var finns den logiken?

Hur som helst. Nu visar det sig att Miljöpartiet, som onekligen inte bara består av utopiska drömmare, har förstått att avdraget är något positivt för Sverige och svenskarna. De vill inte längre avskaffa avdraget och splittringen blir uppenbar. Frågan är vilka fler frågor kommer MP, V och S inte vara överens om vid valet i höst? Eller snarare, vilka frågor kommer de att vara överens om?

Den alltid lika underhållande och kloke Fredrik Westerlund skriver om hushållsnära tjänster på sin nya blogg.

Läs även vad andra bloggare tycker i frågan: Björn Brändevall, Carl B Hamilton, Carina Boberg, Mikael Wendt, Magnus Andersson, Linander, Hållplats Hådén, Baccus, Thomas Böhlmark, Hans Åberg och Christian Gustavsson.

Inga kommentarer: