tisdag 30 mars 2010

Glappet mellan blocken minskar...

De rödgröna förlorar enligt den senaste enligt den senaste opninonsmätningen sympasitörer. Förmodligen har vi redan nu massa arga röda debattörer på nätet som säger att "borgarpressen" väljer bara att lyfta fram de opinionsmätningar som visar på Alliansens framgångar. Det smått komiska i detta fall är att det är Aftonbladet som enligt logiken ovan väljer att springa borgarnas ärenden.

Jag gläds med FPs framgångar och även med Centernpartiets. Jag skrev i förra veckan att Maud kommer att belönas av småföretagarna med tanke på slopad revisionsplikt. Det kan vara så att det är det vi ser nu.

Men generellt tror jag att de rödgrönas sjunkande popularitet beror på att folk mer och mer ifrågasätter deras politik. Ju närmre valet vi kommer ju mer kommer man att fundera på vad det är man får vid ett regeringsskifte. Men vet ju onekligen vad man har idag. Och för att göra oppositionen ännu mer splittrad så lovar S att Förbifart Stockholm ska byggas, medan V och MP tvärvägrar. Jag blir uppriktigt förvånad. Borde inte vänsteralliansen försöka visa enighet istället för att bråka inför öppen ridå?

Och idag kom MP med ett valmanifest där man bland annat ska sänka momsen för cykelreparationer, frisör- och krogbesök. Är dessa förslag förankrade hos V och S?

Jag är övertygad om att Alliansens enighet om Förbifart Stockholm och ett övergripande ansvarsfullt agerande när det gäller trafiksituationen i Stockholm kommer att leda till en valseger i Stockholm. Folk vill inte ha mer kaos, de vill ha vägar som inte korkas igen och en kollektivtrafik som fungerar. Och det blir väldigt svårt för de rödgröna att vinna i riket om man inte har Stockholmsväljarna med sig.

Läs vad andra tycker: Andreas Froby, Christer Sörliden, Tokmoderaten, Magnus Andersson, Nina Larsson, Maria Wallhager, Anders Edwardsson, Gustav Andersson och Cornucopia.

Inga kommentarer: