tisdag 31 augusti 2010

Alliansen på väg att ta en jordskredseger den 19 september...


Alliansen drar ifrån från dom rödgröna än mer. Och SD kommer inte in i riksdagen. Deras försåtliga retorik för mig att må illa. Åkesson och Söder har fått sin inspiration från nationalsocialismen i 30-talets Tyskland. Detta är verkligen vidrigt. Att demonisera muslimer, precis som Hitler demoiserade judarna, bidrar inte överhuvudtaget till något gott i vårt land, det bidrar bara till mer fientlighet och mer problem. SD syns inte i valrörelsen, de är helt osynliga. Det är helt enkelt väldigt få som tar dom på allvar. Jag skulle skämmas om jag representerade ett parti som beter sig så som SDs företrädare gör.

Jag tror att Alliansen får egen majoritet och att sossarna kommer att göra sitt sämsta val sedan 1912. Trots utspel efter utspel som handlar om att ta skattepengar från svenska folket och fördela dessa så sjunker S som en sten i opinionen. Och mitt i allt ser MP sina ministerposter försvinna. Och inte heller i Stockholm kommer MP att få något inflytande. Wetterstrand måste vara argare än någonsin och hata den dag då Mona Sahlin tog in kommunisten Ohly i värmen.

Och jag är övertygad om att SD inte kommer in i riksdagen. De är helt osynliga och försöket att göra integrationsfrågan till en valfråga genom att prata om våldtäkter var nästan lika obegåvat som att erbjuda Stockholmarna en egen butler i tunnelbanan.

Svenska folket kommer att ge Alliansen mandat att regera i fyra år till, allt annat är mycket osannolikt. Då får vi ytterligare en period med ansvarsfulla politiker som sätter arbete och personligt ansvar före bidragberoende, hispigt miljövurmande och kommunistiskt svammel.
Runo Johansson skriver också om detta.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att rösta på SD är att rösta på en förändrad integrationspolitik. Om inte SD kommer in i riksdagen kommer vi inte heller få se några verkligt positiva förändringar inom integrationspolitiken, som för övrigt är helt misslyckad. Visst SD kan ge avsmak. Men det är det absolut effektivaste verktyget för att visa regeringen att man vill ha en fokusering på integrationspolitiken. För dom kommer göra allt för att få ut SD från riksdagen om dom kommer in så man behöver inte oroa sig för att SD får makt.

anna sa...

Anonym...

Jag förstår inte hur en röst på sd kan förändra något? Om sd kommer in är det bara för största blocket att bilda en minoritetsregering, det har Sverige för det mesta haft. Sd har sagt att de inte kommer att fälla en sittande regering och måste följdaktligen lägga ner sina röster i alla omröstningar. Sd kan dra igång hur många invandrardebatter de vill i riksdagen men inget annat parti kommer att stödja deras förslag så ingenting kommer att hända. Förmodligen kommer inget av blocken att lägga några egna förslag inom invandringspolitiken med risk att sd just i den frågan lierar sig med oppositionen och röstar ner det. Resultatet av sd blir istället att invandringspolitiken kommer att bli ännu mer nertystad och fullkomligt bortplockad ur debatten. Är det vad sd-väljarna vill eller ska de fundera på bättre sätt att bilda opinion i frågorna?

Anonym sa...

Hej Seved!

Jag håller med dig i mångt och mycket. Får verkligen hoppas att SD inte kommer in i Riksdagen.

Håller också med om att opinionsläget ser mycket bra ut för alliansen.

Vad gäller oppositionen så finns inte så mycket att tillägga. De verkar dock ha en del supportrar bland ungdomar och studenter.

Studenterna och många ungdomar, åtminstone förstagångsväljare har en tydlig tendens enligt statistiken att rösta mer åt vänster.

Sedan är det frågan om hur de som inte lyckas ta sig in någonstans på arbetsmarknaden trots att de aktivt söker jobb och gör sitt allra bästa, men där arbetsgivarna väljer att sortera bort dem/välja bort dem kommer att rösta, dvs många ofrivilligt långtidsarbetslösa unga akademiker.

Dessa hittar vi särskilt inom de samhällsvetenskapliga teoretiska disciplinerna enligt bland annat SACO.

Likaså kan det vara relevant och intressant att titta närmare på hur "utlandssvenskarna" röstar.

För i opinionsundersökningarna så har man ju bara intervjuat folk här hemma i Sverige, så vi vet inte exakt hur utlandssvenskarna resonerar vad gäller valet den 19 september.

Därför måste vi vara ödmjuka och vara på vår vakt så inte något obehagligt eller oförutsett inträffar...dvs att utlandssvenskarna väljer att stödja
de Rödgröna och därmed kullkasta
opinionsundersökningarnas resultat.

Sedan är frågan hur många "soffliggare" vi får i det här valet och hur det kommer att påverka valdeltagandet.

Anonym sa...

Hoppas verkligen att det blir så,, är så nervös, nervös. Tänker politik hela tiden.. hehe.. GO Alliansen!!

Anonym sa...

Jag som skrev heter alltså Jonas, glömde skriva det.