onsdag 23 september 2009

Låt Stockholm växa!


I DN idag kan man på ledarsidan läsa om fem punkter för Stockholm. Här följer mina kommentarer.

1. Vårda huvudstaden.
Nja, visst ser turisterna och Stockholmarna vattnet och den unika miljön men detta är inget hinder för att det byggs spektakulära byggnader. Varför är man så rädd för nytt, även på DNs ledarsida? Vad hade Sydney varit utan operahuset?

2. Friare hyror
Hyresmarknaden i Stockholm har havererat. Svarta pengar är ett måste om man inte vill stå 20 år i kö. En långsam reglering till mer marknadsanpassade hyror är att föredra. Det måste vara dyrare att bo vid Mariatorget än på Skärholmen, allt annat är märkligt.

3. Angående cyklisterna.
Ja, bygg ut cykelstaden! Bilisterna måste visa hänsyn och inte parkera på cykelbanorna. Samtidigt måste cyklisterna skärpa sig. Som gående i denna stad är jag mer rädd för cyklisterna än för bilarna. Bilförarna stannar åtminstone vid rött.

4. Höj trängselskatten.
Ja, gör det, men låt miljöbilarna slippa skatt, detta kommer att leda till att än fler köper miljöbilar. Och att Essingeleden är avgiftsfri är dumt, det säger sig själv att trängseln ökar på de vägar där man inte får betala.

5. Satsa på spårväg
Ja! Självklart ska vi ha spårvagnar. Folk älskar tvärbanan. Istället för att sitta i en gnisslande tunnel under jord får man åka över Stockholms vackra broar. Och det kostar mycket mindre. Självklart ska vi bygga ut spårvägarna. Då slipper vi även många av de fula bullrande bussarna.


Andra liberala bloggar: Mathias Sundin, Erik Svansbo, Sebastian Hallén, Annika Beijbom och Mark Klamberg.

2 kommentarer:

Björn Börjeson sa...

Bra blogg!
Kolla gärna in Folkpartiet Norrköpings blogg (folkpartietnorrköping.blogspot.com)

Anonym sa...

Hej!

Tack. Jag lägger upp er blogg på min blogg.

Mvh

Seved